Sebők és Társa logo
2024_web_header_main
2024_web_header_tece
2022_web_header-web
previous arrow
next arrow

Időben készüljünk fel a fűtési szezonra!

Időben készüljünk fel a fűtési szezonra!

2014-09-18

Idejében készüljünk fel a fűtési szezonra!

A fűtési szezonra való felkészülés legfontosabb pontja a kazánok átvizsgálása, karbantartása, illetve a teljes fűtési rendszer kivizsgálása. Mindehhez érdemes szakember segítségét kérni, hiszen kellő ismeretek híján valószínűleg többet árthatunk, mint használhatunk a kazánunknak.

A készülékek átvizsgálása, kitisztítása nem csak a magasabb fűtésszámlától, hanem a szén-monoxid-mérgezéstõl és egyéb veszélytől is megóvhatja a lakosságot. A nyári időszak alatt lerakódó finom porszemcsék és szennyeződések elégnek a készülék bekapcsolásakor és a kormozódás csökkenti a teljesítményt.

A berendezések elöregedésével korrózió jelenhet meg a vezetékeknél és a belső alkatrészeknél, így a tömítések kiszáradhatnak, ami mind veszélyforrást jelent.

A gázkészülékeken kívül fontos továbbá a kémény átvizsgáltatása is. Ha a készülék égési táplevegőjének biztosítása nem megfelelő, a füstgáz visszaáramolhat a helyiségbe, amely komoly veszélyeket hordoz és adott esetben halált is okozhat.

A gázberendezések biztonságos állapotáról az ingatlan tulajdonosának vagy használójának kell gondoskodnia, a rendszeres karbantartásra, műszaki-biztonsági felülvizsgálatra törvény is kötelezi az érintetteket. A vizsgálatot javasolt minden fűtési szezon előtt elvégeztetni. A megfelelően ellenőrzött és karbantartott gázkészülékek biztonságosak, hatásfokuk nagyobb, így gazdaságosabban és takarékosabb az üzemeltetésük.

Amennyiben szakmai segítségre lenne szüksége, úgy csapatunk készséggel áll rendelkezésére!

Sebők és Társa Kft.

Comments are closed.