Sebők és Társa logo
2024_web_header_main
2024_web_header_tece
2022_web_header-web
previous arrow
next arrow

Mitől más az acéllemez radiátor?

Mitől más az acéllemez radiátor?

2013-10-30

A legáltalánosabban használt fűtőtest anyag az acéllemez. Ilyenek a hagyományos tagos acéllemez radiátorok és a manapság divatos acéllemez lapradiátorok.

A radiátorok egy modern gyártósoron, a jelenleg legnépszerűbb (és a legszigorúbb környezetvédelmi szempontoknak megfelelően megtervezett) RAL9016 színű bevonattal készülnek.

A Thermokraft radiátorok többlépcsős felületkezelési eljáráson mennek keresztül, amely magába foglalja a merítéses és szórásos zsírtalanítást, a fémfoszfáttal való bevonást és a (krómmentes) passziválást. Az alapréteggel kombinált foszfátbevonat teljes korrózió elleni védelmet biztosít.

A felületkezelési eljárás után a radiátorokat ionmentes vízzel öblítik át.

Ezután a festési folyamat következik, melynek során vízbázisú, olsószermentes festéket alkalmaznak, amit 150°C-os forró levegővel szárítanak meg. Ezután elektrosztatikus porszórással mind a külső, mind a belső felületen egy epoxigyanta réteget alakítanak ki, amit 180°C-on fixálnak.

A Thermokraft radiátorok kimagasló élettartalma ezen végső bevonatnak köszönhető, mely a DIN 55900 és az EN 442 szabványnak megfelelően véd a mechanikai sérülések, (karcolások) nedvesség és savak ellen.

A Thermokraft radiátorok egyenként, buborék-fóliával vannak burkolva és műanyag sarok-élvédővel vannak ellátva. A csomagolási eljárás végén a radiátorokra zsugorfólia kerül, maximális védelmet biztosítva a szállítás és tárolás során, egészen a készre szerelésig.

A szerelést nagyban megkönnyíti a radiátorokhoz egyenként csomagolt, komplett szerelési egységcsomag, amely tartalmazza a kézi légtelenítő szelepet, a krómozott dugókat, a szükséges csavarokat és tipliket és a tartókonzolokat is. Az erős csomagolás hosszú távú védelmet nyújt a szállítás során és a szerelési helyszínen is.

Comments are closed.