Sebők és Társa logo
2024_web_header_main
2024_web_header_tece
2022_web_header-web
previous arrow
next arrow

Hogyan tartsuk tisztán a fűtési rendszereket?

Hogyan tartsuk tisztán a fűtési rendszereket?

2014-11-05

 

Új rendszerek

Új rendszer üzembe helyezésekor vagy új kazán meglevő rendszerbe szerelésekor szükség van a rendszer tisztítására. A tisztítás és öblítés célja, hogy eltávolítsa a fogyasztószer-maradványokat, az üzembe helyezéskor keletkezett törmelékeket és az ásványi olaj szennyeződéseket, melyek korróziót okoznak különösen alacsony hőmérsékleten működő meleg vizes központi fűtési rendszerek esetében.
Üzembe helyezés előtt adagoljon Cleaner F3 -at vagy Cleaner F5 -öt a rendszerbe. Legalább egy óra hosszat keringessen Fernox Cleaner F3-at vagy Cleaner F5-öt a rendszerben a kazán kikapcsolt állapota mellett. Ezután ürítse le a rendszert és alaposan öblítse át, amíg tiszta víz nem folyik ki.

Meglevő rendszerek

A meglevő rendszerek tisztítása során eltávolítjuk a fekete iszapot (vasoxidot) és a vízkövet, így javul a keringés, csökken a fűtőanyag veszteség és kisebb lesz a kazánzaj.

Ideális esetben a rendszert át kell mosni nagy teljesítményű öblítéssel, hogy eltávolítsa a használt kezelőadalékokat és a szennyeződéseket. Adagoljon Fernox Cleaner F3-at vagy Cleaner F5-öt a rendszervízhez, és keringesse meleg állapotban legalább egy óra hosszat. Ezután ürítse le és öblítse át a rendszert, amíg tiszta víz nem folyik ki. Megkeményedett vasoxidok és vízkő eltávolítása esetén a tisztítási idő akár egy hétre is meghosszabbodhat.[:en]

Comments are closed.